بیماری های مقعدی اغلب در اثر باکتری نایسریا ایجاد میشود و به طور کلی به روابط جنسی ارتباط پیدا میکند. بیماری هایی نظیر بیماری سوزاک به راحتی با تماس دیگری به شریک جنسی منتقل میشود. اگر شما هم جزو افرادی هستید که به این بیماری دچار شده اید یا نام آن را از پزشک خود شنیدهاید اما نوع درمان و علائم آن را به خوبی نمیشناسید حتما این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید.
سوزاک در چه نواحی ایجاد میشود؟
- چشم ها
- حلق
- واژن
- مقعد
- مجرای ادراری
- دستگاه تولید مثل زنان
نحوه انتقال بیماری سوزاک
مهمترین نکته در انتقال سوزاک، نحوه داشتن سکس های دهانی، مقعدی یا واژنی میباشد که این مورد خصوصا در افرادی که از محصولات بهداشتی جنسی استفاده نمیکنند، بیشتر رخ میدهد. همچنین اشخاصی که دارای روابط جنسی متعدد یا رابطه جنسی با چند نفر هستند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. بنابراین همانطور که متوجه شدید اگر برای شریک جنسی خود یک نفر را انتخاب کنید، احتمال ایجاد این بیماری برای خود را به حداقل میرسانید.
علائم بیماری سوزاک
این بیماری حدود دو هفته زمان لازم دارد تا علائم خود را نمایان کند و افراد متوجه وجود این بیماری شوند. اما این نکته قابل ذکر است که ممکن است در اوایل شروع این بیماری فرد هیچگونه علائمی نداشته باشد و حتی از وجود سوزام خبر نداشته باشد اما در همان زمان نیز قابل انتقال است. حتی این مورد قابل توجه است که افرادی که دچار به این بیماری هستند اما هیچ علائمی ندارند، احتمال انتقال این بیماری برایشان بیشتر از اشخاصی است که با علائم، متوجه بیماری خود میشوند.
علائم سوزاک در آقایان
به طور کلی بسیاری از آقایان با ابتلا به این بیماری، دچار هیچگونه علامتی نمیشوند و یا ممکن است بعد از مدت 14 روز، علائم کمی از خود نشان دهند. اغلب، عفونت بعد از مدت یک هفته به تدریج افزایش مییابد و اولین علامتی که آقایان احساس میکنند، درد هنگام تخلیه ادرار است. علائم مشابه دیگری نیز رخ میدهد:
- تکرر ادرار
- التهابات در ناحیه تناسلی
- احساس درد و سفت شدن بیضه ها
- التهاب در ناحیه گلو
- ترشحات سفید، زرد یا سبز رنگ از واژن و یا آلت تناسلی
این مورد را به یاد داشته باشید که احتمال اینکه بیماری درمان گردد و تا چند روز بعد همچنان علائم وجود داشته باشند نیز وجود دارد.
تست مخصوص سوزاک
این بیماری اغلب با استفاده از تست های تشخیصی سوزاک ، مشخص میشود. اغلب برای تشخیص درست بر ترشحات موجود در نمونه ادراری نیز آزمایشات و بررسی انجام میدهند. وجود عفونت در بدن یا خون با استفاده از آزمایش خون، بررسی های لازم را انجام میدهند. حتی زمانی که نمونه را برای مدتی در ظرف ازمایشگاه نگه دارند با تجمع باکتری های سوزاک، سریعا این بیماری تشخیص داده میشود.
اگر سوزاک درمان نشود، چه اتفاقی رخ میدهد؟
بیماری سوزاک بسیار خطرناک بوده و باید حتما فرد مبتلا تحت درمان قرار بگیرد. عدم درمان این بیماری، عوارض بسیاری را برای مدتی طولانی به دنبال خواهد داشت. این بیماری به دستگاه تولید مثلی بانوان و دستگاه تناسلی آقایان نیز آسیب وارد میکند.
- ممکن است سوزاک سبب ایجاد برخی بیماری های دیگر شود که در نهایت عفونت و التهاب شدید لگن را به همراه داشته باشد.
- احتمال شیوع دمل درون آلت تناسلی در اثر سوزاک وجود داشته و این موضوع قدرت باروری را برای آقاین بسیار کاهش میدهد و در واقع موجب عقیم شدن فرد میگردد.
- زمانی که سوزاک به درون خون سرایت کند، هم خانم ها و هم آقایان به مشکلاتی نظیر آرتریت یا التهابات جداره های داخلی نخاعی دچار میشوند.
درمان بیماری سوزاک
برای درمان این بیماری، اغلب از آنتی بیوتیک های پیشرفته و قوی استفاده میکنند اما باید حتما تخیص درستی داده شود که این بیماری در فرد وجود دارد. به دلیل اینکه آنتی بیوتیک های دارویی تقریبا زمان لازم دارند تا درمان را کامل کننده به همین دلیل اغلب از انواع آنتی بیوتیک تزریقی مانند سفتریاکسون استفاده مینمایند.