تهران، بلوار کشاورز، جنب بیمارستان ساسان، کوچه رویان، ساختمان پزشکان، پلاک 75

شنبه تا چهارشنبه 20:00 -17:00

۵ دقیقه

3.7 / 5. 3

عوارض عمل برداشتن کلیه

عوارض بعد از جراحی برداشتن کلیه

آنچه می خوانید...

برداشتن کلیه به روش جراحی نفرکتومی نامیده می شود. در واقع، کلیه ها دو اندام به شکل لوبیا هستند. کلیه ها به تصفیه آب و مواد زائد موجود در خون می پردازند. همچنین این اندام های لوبیایی شکل انواع خاصی از هورمون ها نیز می سازند. بهترین متخصص اورولوژی در تهران می تواند کلیه را از دو روش یعنی به صورت جراحی باز یا لاپاراسکوپی خارج کند. جراحی لاپاراسکوپی برش ‌های کوچک ‌تری به همراه خواهد داشت و دوران نقاهت و ریکاوری آن سریع ‌تر خواهد بود. گرچه دران ریکاوری بعد از نفرکتومی یا برداشتن کلیه، می تواند هفته ها به طول بیانجامد و همچون سایر جراحی ها عوارض و عفونت هایی به دنبال خواهد داشت.

انواع روش های نفرکتومی

نفرکتومی پارشیال، که در طی آن جراح بخشی از کلیه بیمار را برمی دارد.

نفرکتومی رادیکال، که در آن جراح کل کلیه را برمی دارد.

دلایل انجام نفرکتومی چیست؟

  • آسیب به کلیه ها
  • عدم عملکرد صحیح کلیه ها : اگر کلیه ها به درستی کار نمی کند، ممکن است لازم باشد بخشی یا تمام کلیه برداشته شود. عدم عملکرد صحیح کلیه و یا آسیب به کلیه ممکن است به دلیل بیماری، آسیب یا عفونت باشد. سرطان دلیل دیگری برای برداشتن کلیه است. اگر تومور کلیه کوچک باشد و زود تشخیص داده شود، ممکن است تنها بخشی از کلیه برداشته شود.
  • ابتلا به سرطان کلیه
  • اهدای کلیه: اهی اوقات، فرد کلیه سالم خود را به فردی که نیاز به کلیه جدید دارد اهدا می کند. پیوند کلیه از اهداکنندگان زنده نسبت به اهداکنندگان مرده موفقیت آمیزتر خواهد بود. افراد تنها با یک کلیه می توانند به زندگی خود ادامه دهند.
دلیل انجام نفرکتومی

 پیوند کلیه چیست؟

پیوند کلیه که به نام نفرکتومی نیز شناخته می‌شود، جراحی است که برای برداشتن تمام یا بخشی از کلیه‌ های متورم و درمان بیماری‌ های مختلف روی کلیه ‌ها انجام می ‌شود. این جراحی معمولا توسط بهترین متخصص اورولوژی در تهران انجام می شود.

پیوند کلیه برای درمان بیماری هایی مانند سرطان کلیه، بیماری های مزمن کلیه، برداشتن سنگ کلیه، عفونت کلیه، فشار خون بالا، آسیب کلیوی تروماتیک و اهدای کلیه مورد نیاز است. اورولوژیست ممکن است کلیه متورم را از طریق جراحی باز یا لاپاراسکوپی خارج کند.

آیا شما کاندیدای مناسب برای جراحی کلیه هستید؟

بسیاری از مردم بر این باورند که پیوند کلیه موفق راهی برای کیفیت زندگی بهتر از دیالیز است. برای انجام پیوند کلیه باید گیرنده و اهدا کننده به طور کامل توسط پزشک ارزیابی شوند و در صورت تایید پزشک این جراحی قابل انجام است. توجه داشته باشید ارزیابی این مسئله می تواند مدت زیادی طول بکشد.

خطرات و عوارض برداشتن کلیه چیست؟

خطرات مرتبط با هر جراحی بزرگ وجود دارد. گرچه بروز عوارض نادر هستند، اما این خطرات و عوارض احتمالی عبارتند از:

خونریزی شدید (خونریزی شدید پس از نفرکتومی جزئی نادر است. با این وجود، با توجه به علائم و زمان شروع پس از جراحی، جراحان باید در مراقبت های پس از عمل بیماران نفرکتومی نسبی هوشیاری زیادی داشته باشند.)

  • احتمال بروز حمله قلبی
  • سکته
  • واکنش آلرژیک به داروی بیهوشی یا سایر داروها
  • تشکیل لخته خون در پاها که به ریه ها حرکت می کند و به آن آمبولی ریه گفته می شود.
  • مشکلات تنفسی
  • عفونت در محل برش جراحی

سایر خطرات مربوط به نفرکتومی عبارتند از:

آسیب به سایر اندام ها یا بافت های اطراف کلیه

فتق که در آن اندام ها ممکن است از برش جراحی شما بیرون بزنند (فتق زمانی رخ می دهد که سوراخی در صفاق، دیواره عضلانی که معمولاً اندام های شکمی را در جای خود نگه می دارد، وجود داشته باشد. این نقص در صفاق به اندام‌ ها و بافت ‌ها اجازه می ‌دهد تا دچار فتق شوند. این توده ممکن است زمانی که فرد دراز می کشد ناپدید شود و گاهی اوقات می توان آن را به داخل هل داد. سرفه ممکن است باعث ظهور مجدد آن شود.)

ممکن است بعد از جراحی با کلیه باقی مانده دچار مشکل شوید. این امر تا حدی به این دلیل است که افرادی که نیاز به جراحی کلیه دارند ممکن است خطر ابتلا به سایر بیماری های کلیوی را افزایش دهند. این مشکلات در اهداکنندگان کلیه کمتر دیده می شود.

مزایای نفرکتومی چیست؟

در موارد سرطان کلیه، نفرکتومی می تواند نجات دهنده جان بیمار باشد. اگر نفرکتومی به منظور برداشتن کلیه برای اهدا انجام شود، کلیه اهداکننده می تواند جان شخص دیگری را نجات دهد. اکثر مردم تنها با یک کلیه زندگی نرمالی دارند.

دیگر خطرات احتمالی نفرکتومی چیست؟

تمام جراحی ها خطر عفونت را به همراه دارند. اگر بیماری یا صدمه ای در کلیه باقی مانده وجود داشته باشد، خطر بروز نارسایی کلیه وجود دارد.

نتیجه گیری

بهبودی بعد از جراحی نفرکتومی سه تا شش هفته به طول می انجامد. ممکن است لازم باشد تا شخص به مدت هفت روز در بیمارستان بستری شود. پزشک در مورد موفقیت جراحی و لزوم هرگونه درمان بعدی که ممکن است بیمار نیاز داشته باشد با وی صحبت خواهد کرد. همچنین پزشک بایستی کلیه باقیمانده را کنترل کند.

دکتر حق شناس

دکتر خسرو حق شناس

جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری مثانه، پروستات، ناباروری و اختلالات جنسی فلوشیپ فوق تخصصی اندویورولوژی و لاپاراسکوپی از آمریکا عضو هیئت علمی دانشگاه عضو انجمن اورولوژی اروپا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *