پروستات یک غده گردویی شکل بوده که بین مثانه و پایه آلت تناسلی قرار گرفته است. در حقیقت لوله ای که ادرار را از مثانه به مجرای ادرار منتقل می کند از وسط پروستات عبور می کند.عفونت پروستات یکی از مشکلات شایع در آقایان به حساب می آید. عوامل بسیاری در ایجاد عفونت پروستات نقش دارند. بیماری های مقاربتی ، تنگی مجرای ادرار ،التهاب پروستات و بسیاری عوامل دیگر می توانند در این زمینه نقش داشته باشند. مشکل آنجایی شروع می شود که بسیاری از مردان اطلاعاتی در رابطه با این بیماری ندارند و گاها با بی تفاوتی نسبت به آن می گذرانند. به همین جهت ما در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی در رابطه با عفونت پروستات ارائه دهیم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
عفونت پروستات چیست؟
با التهاب پروستات و نواحی آن عفونت پروستات ایجاد می شود. عفونت پروستات با عنوان پروستاتیت نیز شناخته می شود و همانگونه که در بخش ابتدایی به آن اشاره شد عوامل زیادی در شکل گیری این نوع عفونت دخیل هستند. برخی از مردان در خلال عفونت پروستات هیچ گونه علائمی تجربه نمی کنند. این در حالی است که برخی دیگر با مراجعه به بهترین متخصص اورولوژی در تهران درد شدیدی را گزارش می کنند. در بخش بعدی انواع عفونت پروستات را بررسی می کنیم.
انواع پروستاتیت
طبق مطالعات 4 نوع عفونت پروستات گزارش شده است که به بررسی آن ها می پردازیم.
پروستاتیت حاد باکتریایی
این نوع پروستاتیت ساده ترین نوع عفونت پروستات بوده و به سادگی قابل تشخیص می باشد. به علاوه کم ترین میزان شیوع را در بین مردان دارد و مدت زمان کمی طول می کشد. ناگفته نماند در صورتی که این نوع پروستاتیت درمان نشود می تواند تهدید کننده زندگی باشد.
پروستاتیت باکتریایی مزمن
این نوع عفونت علائم کمتری را شامل شده و می تواند در طی چند سال بروز کند. بیشتر افراد جوان و میانسال را تحت تاثیر قرار می دهد. پروستاتیت باکتریایی مزمن می تواند سبب عفونت مجاری ادرار شود.
پروستاتیت مزمن یا سندروم درد مزمن لگن
این نوع عفونت پروستات سبب درد شدید در ران و لگن می شود. هم چنینن می تواند هر سنی از مردان را شامل شود.
پروستاتیت التهابی بدون علامت
این نوع عفونات پروستات بدون علامت بوده اما پروستات را تحت التهاب قرار می دهد. در هنگام مراجعه به پزشک ممکن است مشکل دیگری تشخیص داده شود. بنابراین توصیه ما به شما این است در صورت هر گونه مشکل در ناحیه پروستات به بهترین متخصص اورلوژی در تهران مراجعه کنید.
علت عفونت پروستات
علت دقیق عفونت های پروستات به طور قطعی مشخص نیست و عوامل بسیاری در آن دخیل هستند. بنابراین محققین دلایل عفونت پروستات را موارد زیر در نظر گرفته اند:
- میکروارگانسیم ها می توانند سبب ایجاد پروستاتیت مزمن شوند.
- عفونت های مکرر ادراری و حمله سیستم ایمنی بدن
- باکتری هایی که از طریق مجاری ادرار وارد پروستات شده اند
- استفاده از سوند یا انجام عمل مجرای ادرار
- گرفتگی مثانه
- عفونت های مقاربتی
- بیماری های مقاربتی مانند سوزاک و کلامیدیا
- بزرگ شدن غده پروستات
علائم عفونت پروستات
علائم عفونت پروستات بسیار وابسته به نوع آن می باشد. و بسته به نوع آن می تواند متفاوت باشد. به طور کلی علائم عفونت پروستات را می توان به شرح زیر تفسیر نمود:
- سوزش ادرار یا درد هنگام ادرار
- تهوع و استفراغ
- بدن درد هایی که بیشتر در ناحیه پا حس می شوند
- تخلیه نشدن کامل مثانه
- تب و لرز
- درد شکم یا کمر
اگر علائم زیر بیشتر از چند روز طول کشید لازم است هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید:
- مشکل در ادرار کردن یا جریان ضعیف ادرار
- در صورتی که علائم عفونت ادرار دارید
- در صورتی که تکرر ادرار دارید
- در طول شب نیاز به دو یا سه بار ادرار کردن داشته باشید.
در صورت مشاهده خون در ادرار یا خون در منی و حتی بوی ناخوشایند در هردو ممکن است این عارضه رخ داده باشد. هم چنین اگر در قسمت پایین شکم خود هنگام ادرار کردن احساس درد شدید می کنید. همه اینها ممکن است به دلیل عفونت حاد پروستات باشد.
تشخیص عفونت پروستات
عفونت پروستات با آزمایشات و معاینات پزشکی قابل تشخیص می باشد. معمولا سوالاتی در مورد سابقه عفونت و یا سابقه سرطان های پروستات از شما می پرسد و لازم است در صور تیکه رابطه های جنسی پرخطر داشته اید و یا در گذشته عمل سیستوسکوپی انجام داده اید پزشک را در جریان قرار دهید.
درمان عفونت پروستات
پس از تشخیص نوع عفونت با توجه علائمی که به پزشک مطرح کرده اید و بررسی های لازمی که در آزمایشات شم انجام شده است دوره درمانی برای شما در نظر گرفته می شود که می تواند شامل آنتی بیوتیک ها باشد. لازم است آنتی بیوتیک های تجویز شده به مدت چند ماه و به موقع مصرف شوند. هم چنین در صورت انسداد مثانه ممکن است عمل جراحی لازم باشد. در هر صورت این بیماری اگر به موقع تشخیص داده شود قابل درمان است وتوصیه می شود در صورت داشتن هر یک از علائم فوق به پزشک مراجعه کنید.